Το σύστημα 800 βολτ ολοκληρώθηκε, το ηλεκτρικό είναι το μέλλον

26
Το σύστημα 800 βολτ ολοκληρώθηκε, το ηλεκτρικό είναι το μέλλον

Η Lexus και η Toyota μπορεί τελικά να μην κοιμούνται στον τροχό του EV. Η αυτοκινητοβιομηχανία, γνωστή για την προσφορά του χρόνου της και την προσεκτική προσέγγιση του μακροχρόνιου παιχνιδιού σε οτιδήποτε θεωρεί ότι είναι μεγάλο, φαίνεται να εφαρμόζει την ίδια νοοτροπία και εδώ.

Σε μια συνέντευξη με τον αρχιμηχανικό της Lexus Takashi Watanabe σε μια πρωτότυπη οδήγηση για το Lexus RZ 450e 2023 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, Αναφορές Green Car έμαθε για τη σκέψη της αυτοκινητοβιομηχανίας σχετικά με τις ηλεκτρικές αρχιτεκτονικές, τα ποσοστά φόρτισης και το ηλεκτρικό μέλλον.

Η Green Car Reports παίρνει συνέντευξη από τον αρχιμηχανικό της Lexus, Takashi Watanabe

Η Green Car Reports παίρνει συνέντευξη από τον αρχιμηχανικό της Lexus, Takashi Watanabe

Το μέλλον είναι ηλεκτρικό.

Η Toyota μπορεί να έχει στοιχηματίσει στο άλογο υδρογόνου, αλλά ξέρει ποιο πόνυ κέρδισε τον αγώνα για επιβατικά οχήματα. Ακόμα κι αν δεν θέλει συχνά να το παραδεχτεί.

Ο Watanabe είπε ότι για να πετύχει η αυτοκινητοβιομηχανία ρεαλιστικά την ουδετερότητα άνθρακα, η ηλεκτρική μπαταρία είναι η κατάλληλη λύση.

Αλλά ξεπερνά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πρέπει να προχωρήσουμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η καλύτερη πηγή είναι η ηλεκτρική ενέργεια παρά τα ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με τον Watanabe. Το κλειδί θα είναι πόσο αποτελεσματικά μπορούμε να χειριστούμε και να χρησιμοποιήσουμε την ηλεκτρική ενέργεια. Και η πρόκληση είναι «πόσο μικρή μπαταρία μπορούμε να ξεφύγουμε για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους», είπε ο Watanabe.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία δεν είναι μια ενδιάμεση λύση, σύμφωνα με τον Watanabe. Αυτό είναι το επόμενο βήμα στον κεντρικό ρόλο για να φτάσουμε στο μέλλον και στους στόχους ουδέτερου άνθρακα.

2023 Lexus RZ 450e

2023 Lexus RZ 450e

Πηγαίνοντας στα 800 βολτ

Όταν ρωτήθηκε εάν η Toyota και η Lexus έχουν τελειώσει τις εργασίες σε μια ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800 volt, ο Wantanabe απάντησε γρήγορα: «Ναι».

Αλλά το πρώτο ηλεκτρικό Lexus που πωλήθηκε στις ΗΠΑ, το 2023 RZ 450e, δεν θα διαθέτει τέτοια ηλεκτρική αρχιτεκτονική ή ρυθμό φόρτισης. Ο μέγιστος ρυθμός φόρτισης της μπαταρίας 71,4 kwh θα είναι 150 kw και φορτίζει και λειτουργεί με περίπου 400 volt.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον Watanabe, είναι η σχέση μεταξύ της χωρητικότητας της μπαταρίας και της φόρτισης. Οι εκτελεστικοί λόγοι που τα μεγαλύτερα πακέτα μπαταριών δικαιολογούν την ταχύτερη ηλεκτρική αρχιτεκτονική και ταχύτερους ρυθμούς φόρτισης. Για την Toyota και τη Lexus θα εξεταστεί „κατά περίπτωση“, είπε ο Watanabe.

Το σημείο θραύσης θα είναι περίπου 100 kwh, σύμφωνα με τον Watanabe. Εκεί οι ρυθμοί φόρτισης θα πρέπει να είναι πιο γρήγοροι και η ηλεκτρική αρχιτεκτονική θα επωφεληθεί από τα 800 volt.

2023 Lexus RZ 450e

2023 Lexus RZ 450e

Γρήγορες τιμές φόρτισης

Ο Watanabe σημειώνει ότι η υψηλότερη ισχύς φόρτισης (πάνω από το σημάδι των 150 kw) είναι ακριβή τόσο από την πλευρά του υλικού του οχήματος όσο και από την πλευρά της υποδομής της εξίσωσης.

Το στέλεχος έσπευσε να επισημάνει ότι διαφορετικές περιοχές βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία στην ανάπτυξη υποδομών αυτή τη στιγμή. Οι συγκεκριμένες ανάγκες της περιοχής θα υπαγορεύσουν πολλά από αυτά που κάνει η αυτοκινητοβιομηχανία. Ενώ οι ΗΠΑ αρχίζουν (σιγά σιγά) να διαθέτουν σταθμούς γρήγορης φόρτισης 350 kw, η κυρίαρχη ταχύτητα είναι 150 kw για γρήγορη φόρτιση αυτή τη στιγμή.

«Το CCS είναι το παγκόσμιο πρότυπο, είναι κάτι που είναι βολικό και το CCS 150 (kw) φαίνεται ότι θα είναι η πλειοψηφία για το άμεσο μέλλον», είπε ο Watanabe, αναφερόμενος στα παγκοσμιοποιημένα ποσοστά χρέωσης που φαίνονται πέρα ​​από την Αμερική και στην αγορά ως ολόκληρος.

Ενημερώσεις μέσω του αέρα

Όταν ρωτήθηκε τι είναι δυνατό από την άποψη της αναβάθμισης του RZ ή άλλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μέσω ενημερώσεων over-the-air, ο Watanabe είπε, «αυτή τη στιγμή δεν προσπαθούμε να θέσουμε περιορισμούς ή περιορισμούς σε ό,τι είναι δυνατό μέσω OTA».

Το στέλεχος διευκρίνισε λέγοντας, για παράδειγμα, ο έλεγχος ηλεκτροκινητήρα, η φόρτιση, τα συστήματα υποστήριξης ή οι υπηρεσίες νέας αξίας μπορούν όλα να βελτιωθούν χρησιμοποιώντας την τεχνολογία OTA.

Το κλειδί για αυτό είναι ένα σύστημα ECU με δυνατότητα ενημέρωσης και ένα σύστημα επικοινωνίας που η Lexus εργάζεται για να δημιουργήσει. Αλλά όπως πολλές άλλες μεταβλητές, ο Watanabe είπε ότι πολλά από αυτά θα καθοριστούν από τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Νωρίτερα, ο Watanabe είχε σημειώσει ότι ενώ η αγορά των ΗΠΑ θεωρεί ότι τα 200 μίλια εμβέλειας είναι χαμηλή, θεωρείται ότι είναι μεγαλύτερη από άφθονη εμβέλεια σε αγορές όπως η Κίνα.

Σύστημα steer-by-wire της Lexus

Σύστημα steer-by-wire της Lexus

Αυτόνομη οδήγηση

Steer-by-wire, το οποίο είναι ένα σύστημα που εισήχθη για πρώτη φορά με το Lexus RZ 450e (αν και δεν θα είναι επιλογή στις ΗΠΑ για το πρώτο έτος μοντέλου) με ένα ζυγό. Αυτό το σύστημα είναι ένα σταδιακό βήμα προς ένα αυτόνομο μέλλον.

Ο Watanabe είπε ότι η ιδέα να κάθεσαι πίσω από το τιμόνι και ο τροχός να κινείται μόνος του, είναι «λίγο άβολη». Το τιμόνι (ή ζυγός) θα μπορούσε να συνδεθεί ή να αποσυνδεθεί με ό,τι συμβαίνει στην πραγματικότητα στα ελαστικά όταν είναι λογικό με τιμόνι, αλλά όχι με ένα παραδοσιακό ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης.

Αξίες και εμπειρίες

Ο Watanabe είπε ότι πολλά από αυτά που καθορίζουν ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες στο μέλλον θα οφείλονται εν μέρει σε εμπειρίες. Ένα ψηφιακό κλειδί μέσω ενός smartphone (όπως ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Hyundai και η Tesla έχουν αρχίσει να προσφέρουν) είναι ένα σκαλοπάτι που μπορεί να επιτρέψει μελλοντικές υπηρεσίες.

Το στέλεχος διατύπωσε τη θεωρία σχετικά με τις υπηρεσίες παράδοσης και φόρτισης που θα έρθουν να συναντήσουν εσάς ή το όχημα και να διασφαλίσουν ότι η μπαταρία είναι προφορτισμένη για εσάς. Αυτός ο τύπος υπηρεσίας θα βασίζεται στην εφαρμογή ψηφιακών κλειδιών smartphone και στη χρήση μιας εφαρμογής για προσχεδιασμό.

2023 Lexus RZ 450e

2023 Lexus RZ 450e

Τι γίνεται όμως με την εμβέλεια;

Τον Νοέμβριο, είπε ο Cooper Ericksen, Αντιπρόεδρος της Toyota Motor North America για τον προγραμματισμό και τη στρατηγική προϊόντων GCR ότι ενώ η Toyota θα κάνει την προσιτή τιμή και δεν θα βρίσκεται στο επίκεντρο των ηλεκτρικών της παιχνιδιών, η Lexus μπορεί να μην ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Το στέλεχος σημείωσε ότι 400 έως 500 μίλια αυτονομίας είναι ο στόχος για τα πολυτελή μοντέλα. Αυτό απαιτεί τη χρήση πολύ μεγαλύτερων μπαταριών με περισσότερες κυψέλες, βαρύτερο αποτύπωμα άνθρακα ανά όχημα και υψηλότερες τιμές αυτοκόλλητων.

Το RZ 450e δεν είναι τίποτα από αυτά και ο Watanabe έδωσε έμφαση στην αποτελεσματικότητα και στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της αυτοκινητοβιομηχανίας, διατηρώντας παράλληλα το κόστος.

Λαμβάνουμε ανάμεικτα μηνύματα από τα στελέχη της Toyota και της Lexus σε μια εποχή όπου πραγματοποιείται μια αλλαγή και —στις ΗΠΑ— η αυτονομία 200 έως 230 μιλίων απλά δεν είναι ανταγωνιστική με την τελευταία παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Έως ότου η Lexus μπορεί να προσφέρει κάτι σαν την αυτονομία 300 έως 400 μιλίων που προσφέρουν ορισμένοι ανταγωνιστές πολυτελείας -ακόμη περισσότερο σε ορισμένες περιπτώσεις- η Lexus θα πρέπει να δείξει ότι μπορεί να καινοτομεί με τον τρόπο που πάντα έκανε: κάνοντας την εμπειρία ιδιοκτησίας πολύ, πολύ λείος.

Schreibe einen Kommentar