Το Lucid Air ανακλήθηκε μέσω καλωδίωσης στον πίνακα οργάνων

19
Το Lucid Air ανακλήθηκε μέσω καλωδίωσης στον πίνακα οργάνων

Η Lucid ανακαλεί 1.117 ηλεκτρικά σεντάν Air για να αντιμετωπίσει ένα σφάλμα που θα μπορούσε να απενεργοποιήσει τις οθόνες οθόνης.

Το σφάλμα περιλαμβάνει μια πλεξούδα καλωδίωσης που ενδέχεται να μην ασφαλιστεί σωστά στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) έκθεση ανάκλησης. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει ζωτικές λειτουργίες, όπως το ταχύμετρο και την επιλογή ταχυτήτων.

Στα επηρεαζόμενα οχήματα, η πλεξούδα καλωδίωσης της αριστερής και της κεντρικής οθόνης ενδέχεται να μην έχει αρκετή απόσταση από τον ενδιάμεσο άξονα του τιμονιού, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε φθορά της πλεξούδας και απώλεια της λειτουργίας της οθόνης, σύμφωνα με την έκθεση.

2022 Lucid Air

2022 Lucid Air

„Η Lucid δημιούργησε ένα καθαρό σημείο στο εργοστάσιο κατασκευής της για οχήματα με ημερομηνίες παραγωγής που ξεκινούν από τις 4 Μαΐου 2022. Όλα τα οχήματα Lucid που κατασκευάστηκαν πριν από το καθαρό σημείο επηρεάζονται δυνητικά“, σύμφωνα με την έκθεση. Αυτό είναι λιγότερο από το 1% των οχημάτων που έχουν κατασκευαστεί μέχρι στιγμής, είπε ο Lucid στην έκθεση.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι υπάρχει ήδη μια αλλαγή μηχανικής για την απόκτηση μικρότερων ιμάντων, οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Το θέμα δεν έχει καμία σχέση με το σετ βασικών εξαρτημάτων πρόωσης της Lucid, με γνώμονα την αποτελεσματικότητα και ουσιαστικά αυτό που η εταιρεία θεωρεί ως δύναμή της.

Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ειδοποιηθούν για το πότε πρέπει να μεταφέρουν τα αυτοκίνητά τους σε ένα κέντρο σέρβις της Lucid για να επιθεωρηθεί η ζώνη και, εάν είναι απαραίτητο, να ασφαλιστεί δωρεάν. Η Lucid, η οποία δεν χρησιμοποιεί παραδοσιακές αντιπροσωπείες δικαιόχρησης, βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας αυτού του δικτύου υπηρεσιών και μιας προσέγγισης πωλήσεων γκαλερί που μοιάζει με μπουτίκ.

2022 Lucid Air

2022 Lucid Air

Η Lucid σημείωσε στην τελευταία της ενημέρωση ότι είχε προωθήσει 11 over-the-air ενημερώσεις το πρώτο τρίμηνο του 2022. Όλο και περισσότερο, πολλά ελαττώματα ασφαλείας που προσανατολίζονται στο λογισμικό θα αντιμετωπίζονται πιο γρήγορα με αυτόν τον τρόπο—όπως μια ανάκληση που μόλις ανακοινώθηκε για το Ford Mustang Mach- E που θα διορθωθεί αποτελεσματικά πριν βγουν οι παραδοσιακές ειδοποιήσεις αλληλογραφίας.

Η Lucid αυξάνει τις τιμές στον αέρα από την 1η Ιουνίου, αλλά όσοι κάνουν κράτηση πριν από τότε μπορούν να κλειδώσουν την τρέχουσα/προηγούμενη τιμολόγηση.

Schreibe einen Kommentar