Το Nio ES7 ξεκινά τη νέα γενιά ηλεκτρικών SUV για την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία

0
Το Nio ES7 ξεκινά τη νέα γενιά ηλεκτρικών SUV για την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία

Το Nio την Τετάρτη το ηλεκτρικό SUV ES7, το πρώτο SUV που βασίζεται στην πλατφόρμα οχημάτων δεύτερης γενιάς της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Κάπως μεγαλύτερο από το Tesla Model Y, το πενταθέσιο ES7 διαθέτει επίσης την πιο πρόσφατη σχεδιαστική γλώσσα „Design for AD“ της Nio. Φαίνεται να είναι περισσότερο μια εξέλιξη της προηγούμενης σχεδιαστικής γλώσσας του Nio, ωστόσο, εδώ με την περίοπτη επένδυση του θόλου των τροχών να προσδίδει στο ES7 κάποια υποχρεωτική στιβαρότητα SUV. Το Nio αναφέρει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26.

Η Nio θα προσφέρει ένα πακέτο μπαταριών Standard Range 75 kwh για εκτιμώμενη εμβέλεια 301 μιλίων στον κινεζικό κύκλο δοκιμών, ένα πακέτο μεγάλης εμβέλειας 100 kwh με εκτιμώμενη εμβέλεια 385 μιλίων και πακέτο Ultralong Range 150 kwh καλό για εκτιμώμενο 528 μίλια εμβέλειας. Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία δεν είναι συγκρίσιμα με τον κύκλο δοκιμών EPA των Ηνωμένων Πολιτειών.

Nio ES7

Nio ES7

Το ES7 μπορεί επίσης να κάνει 0-62 mph σε 3,9 δευτερόλεπτα και να ρυμουλκήσει έως και 4.409 λίβρες χρησιμοποιώντας μια προαιρετική ανασυρόμενη ράβδο ρυμούλκησης, σύμφωνα με τη Nio. Η αμφίδρομη φόρτιση επιτρέπει στο ES7 να παρέχει ρεύμα σε ένα ρυμουλκούμενο ή εξοπλισμό κάμπινγκ, είπε ο Nio.

Η Nio οραματίζεται το ES7 ως „δεύτερο σαλόνι“, έτσι το SUV διαθέτει θερμαινόμενα, αεριζόμενα και μασάζ μπροστινά καθίσματα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα πίσω καθίσματα. Διατίθενται επίσης σύστημα surround Dolby Atmos 71,4 και οθόνες επαυξημένης πραγματικότητας.

Το ES7 διαθέτει επίσης το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Banyan της Nio, το οποίο, σε συνδυασμό με τις σουίτες υλικού Aquila Super Sensing και Adam Super Computing, θα επιτρέψουν εξελιγμένα βοηθήματα οδήγησης, ισχυρίζεται η αυτοκινητοβιομηχανία.

Nio ES7

Nio ES7

Η τιμολόγηση της κινεζικής αγοράς ξεκινά από το ισοδύναμο των 69.700 $ (σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες) για τη βασική έκδοση 75 kwh. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν μια μίσθωση μπαταρίας που μειώνει τη βασική τιμή στα 59.279 $ και μπορεί επίσης να πληρούν τις προϋποθέσεις για επιδοτήσεις. Το μοντέλο των 100 kwh ξεκινά από 78.343 $ και ένα ES7 Premier Edition ξεκινά από 478.641 $.

Η Nio δέχεται προπαραγγελίες στην Κίνα μέσω της εφαρμογής της, με τις παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 28 Αυγούστου. Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο έτος.

Η Nio είχε κάποτε στο στόχαστρο και τις ΗΠΑ, αλλά οι δυσκολίες το 2018 και το 2019 έκαναν την εταιρεία να αποσυρθεί. Έκτοτε εστιάζει στην εμπειρία του χρήστη, καθώς και σε ένα δίκτυο σταθμών εναλλαγής μπαταριών σε συνδυασμό με σταθμούς φόρτισης και διευρυμένη σειρά μοντέλων.

2022 Παιδί ΕΤ5

2022 Παιδί ΕΤ5

Η περασμένη χρονιά έφερε έναν αντίπαλο της Tesla Model 3 με τη μορφή του σεντάν ET5, και του εμβληματικού σεντάν ET7, το τελευταίο που δυνητικά προσφέρει τεχνολογία μπαταριών στερεάς κατάστασης. Η εταιρεία άφησε επίσης να εννοηθεί ότι μπορεί να επεκταθεί σε smartphones ως μέρος ενός γενικού οικοσυστήματος συσκευών.

Ενώ οι πωλήσεις στις ΗΠΑ εξακολουθούν να φαίνονται απίθανες, η Nio διατηρεί μια παρουσία εδώ. Επέκτεινε την έδρα της στις ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το έτος και θεωρείται ευρέως ως μία από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που θα μπορούσε να συνεχίσει να επεκτείνεται και να κερδίζει την Tesla σε παγκόσμια σκηνή.

Schreibe einen Kommentar