Το Redwood Materials θα βοηθήσει την Toyota να επαναχρησιμοποιήσει και να ανακυκλώσει τις υβριδικές μπαταρίες

0
Το Redwood Materials θα βοηθήσει την Toyota να επαναχρησιμοποιήσει και να ανακυκλώσει τις υβριδικές μπαταρίες

Η Toyota ανακοίνωσε την Τρίτη τα σχέδιά της να συνεργαστεί με την Redwood Materials του συνιδρυτή της Tesla, JB Straubel, για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση μπαταριών από υβριδικά αυτοκίνητα ως τρόπο περαιτέρω μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Η συνεργασία θα επικεντρωθεί αρχικά στη «συλλογή, τη δοκιμή και την ανακύκλωση» των υβριδικών μπαταριών Toyota, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία σε δελτίο τύπου. Οι εταιρείες σχεδιάζουν στη συνέχεια να επεκταθούν σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της υγείας των μπαταριών, της διαχείρισης δεδομένων και της ανακατασκευής, είπε η Toyota.

Ανακύκλωση μπαταριών Toyota και Redwood Materials

Ανακύκλωση μπαταριών Toyota και Redwood Materials

«Είμαστε δεσμευμένοι στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων που επιτρέπουν στις μπαταρίες μας να παρέχουν αξία πέρα ​​από τον αρχικό κύκλο ζωής σε ένα ηλεκτρικό όχημα», δήλωσε ο Christopher Yang, αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης του ομίλου Toyota. «Αυτό συμβάλλει επίσης στους στόχους μας για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και στην αποστολή μας να οικοδομήσουμε έναν πιο βιώσιμο κόσμο για όλους».

Η Redwood έχει επικεντρωθεί κυρίως στην ανακύκλωση μπαταριών μέχρι στιγμής, δημιουργώντας μια προμήθεια υλικών για νέες μπαταρίες. Λαμβάνει 6 GWh μπαταριών ετησίως για ανακύκλωση και σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή καθόδου και ανόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 100 GWh ετησίως έως το 2025, σημείωσε η Toyota. Η Ford ανακοίνωσε μια παρόμοια συνεργασία με τη Redwood το περασμένο φθινόπωρο.

Ανακύκλωση μπαταριών Toyota και Redwood Materials

Ανακύκλωση μπαταριών Toyota και Redwood Materials

Η συνεργασία της Toyota με τη Redwood διασφαλίζει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα έχει τουλάχιστον κάποια υποδομή ανακύκλωσης, καθώς αυξάνει την παραγωγή μπαταριών στις ΗΠΑ. Ένα προγραμματισμένο εργοστάσιο μπαταριών 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Βόρεια Καρολίνα θα έχει την ικανότητα να προμηθεύει πακέτα μπαταριών για 1,2 εκατομμύρια οχήματα ετησίως, ισχυρίζεται η Toyota. Το εργοστάσιο θα παρέχει πρώτα υβριδικές μπαταρίες, αλλά θέτει τα θεμέλια για μια εγχώρια αλυσίδα εφοδιασμού EV.

Το bZ4X είναι το πρώτο EV μαζικής παραγωγής της Toyota, αν και είναι ένα όχημα χαμηλού όγκου σε σύγκριση με τα υβριδικά της Toyota. Η Toyota σκοπεύει να λανσάρει 30 νέα EV παγκοσμίως μέχρι το 2030, με πολλά να αναμένεται να φτάσουν στις ΗΠΑ. Είναι μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική για την Toyota, η οποία εδώ και καιρό δίνει έμφαση στα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου έναντι των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία.

Schreibe einen Kommentar