Το Tesla Autopilot ένα βήμα πιο κοντά στην ανάκληση ασφαλείας με την κλιμάκωση της ομοσπονδιακής έρευνας

0
Το Tesla Autopilot ένα βήμα πιο κοντά στην ανάκληση ασφαλείας με την κλιμάκωση της ομοσπονδιακής έρευνας

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοινώθηκε Την Πέμπτη ότι αναβαθμίζει τον έλεγχο ασφαλείας των ηλεκτρικών οχημάτων Tesla σε σχέση με μια αυξανόμενη λίστα περιστατικών -μερικά νωρίτερα φέτος- στα οποία οχήματα της Tesla χτύπησαν οχήματα έκτακτης ανάγκης ενώ ήταν ενεργοποιημένη η λειτουργία υποβοήθησης οδηγού.

Αυτό που ήταν μια έρευνα —ή η Προκαταρκτική Έρευνα— έχει τώρα αναβαθμιστεί σε Μηχανική Ανάλυση και η δράση έχει ουσιαστικά επεκταθεί σε όλα τα 830.000 οχήματα Tesla των ΗΠΑ με Αυτόματο πιλότο. Αυτό καλύπτει τα οχήματα Tesla Model Y, Model 3, Model S και Model X 2014-2022.

Η υπηρεσία ασφάλειας απαρίθμησε τα έξι περιστατικά που συνέβησαν μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2022. Η αρχική έρευνα περιλάμβανε δέκα περιστατικά που κυμαίνονταν από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιούλιο του 2021.

Σε αυτά τα περιστατικά, το Γραφείο Διερεύνησης Βλαβών του NHTSA (ODI), ανέφερε 14 ατυχήματα/πυρκαγιές, 15 τραυματισμούς και ένα μόνο θάνατο. Η Tesla σε μια απάντηση του Απριλίου 2021 ανέφερε δύο θανάτους. Ωστόσο, το ODI είπε ότι ως μέρος της έρευνας, «εξέτασε επίσης προσεκτικά 191 ατυχήματα που αφορούσαν μοτίβα συντριβής που δεν περιορίζονται στις σκηνές πρώτης απάντησης που ώθησαν την έναρξη της έρευνας».

2019 Tesla Model 3

2019 Tesla Model 3

Η Tesla αποκαλεί το σύστημα Autopilot της —συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας Πλοήγηση στον Αυτόματο πιλότο—σύστημα SAE Level 2. Τέτοια συστήματα παρέχουν υποστήριξη επιτάχυνσης, διεύθυνσης και πέδησης, αλλά ο οδηγός διατηρεί τη νομική ευθύνη για την οδήγηση του οχήματος και αναμένεται να παρέχει συνεχή επίβλεψη.

Δεν είναι πόσοι ιδιοκτήτες Tesla βλέπουν το χαρακτηριστικό. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έχει προωθήσει εδώ και καιρό το σύστημα ως μέσο ασφαλέστερης οδήγησης —καθώς και ως γέφυρα για ρομποταξί χωρίς οδηγό— και, ενδεχομένως, ένα μελλοντικό αυτόνομο προϊόν που επικεντρώνεται σε ένα σύστημα χωρίς οδηγό.

Με βάση τις περιοδικές αναφορές ασφάλειας της Tesla, το σύστημα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Από το πιο πρόσφατο τέταρτο τρίμηνο 2021 της εταιρείας ενημέρωση για την ασφάλεια του αυτόματου πιλότου, ανέφερε ένα ατύχημα για κάθε 4,31 εκατομμύρια μίλια οδήγησης με αυτόματο πιλότο. Συνοψίζει: «Για τους οδηγούς που δεν χρησιμοποιούσαν τεχνολογία Autopilot (χωρίς Autosteer και λειτουργίες ενεργητικής ασφάλειας), καταγράψαμε ένα ατύχημα για κάθε 1,59 εκατομμύρια μίλια που διανύονταν. Συγκριτικά, τα πιο πρόσφατα στοιχεία του NHTSA δείχνουν ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει ένα τροχαίο ατύχημα κάθε 484.000 μίλια.»

Μέρος του προβλήματος με τον αυτόματο πιλότο και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης μπορεί να οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο το σύστημα σηματοδοτεί ότι απαιτείται πλήρης έλεγχος του οδηγού, υπαινίχθηκε το NHTSA. Παρόλο που ο Autopilot παίζει ουσιαστικά τον ίδιο ρόλο με ανταγωνιστικά συστήματα όπως το Super Cruise της GM ή το BlueCruise της Ford, οι ιδιοκτήτες επισημαίνουν συνήθως ότι το σύστημα Tesla είναι πολύ λιγότερο συγκεκριμένο σχετικά με το πού μπορεί να παραμείνει ενεργό.

«Κατά μέσο όρο σε αυτά τα ατυχήματα, ο Autopilot διέκοψε τον έλεγχο του οχήματος λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πριν από την πρώτη πρόσκρουση», ανέφερε η υπηρεσία.

2022 Tesla Model 3

2022 Tesla Model 3

Εν τω μεταξύ, το NHTSA πρότεινε στους οδηγούς να βασίζονται στο σύστημα για κάτι περισσότερο από βοήθεια. Είπε ότι «όπου ήταν διαθέσιμο βίντεο περιστατικού, η προσέγγιση στη σκηνή του πρώτου ανταποκρινόμενου θα ήταν ορατή στον οδηγό κατά μέσο όρο 8 δευτερολέπτων πριν από την πρόσκρουση».

Από την άλλη πλευρά, η NHTSA δηλώνει ότι τα χαρακτηριστικά του επιπέδου 2 απαιτούν σχεδιαστικές εκτιμήσεις που περιλαμβάνουν τους «τρόπους με τους οποίους ένας οδηγός μπορεί να αλληλεπιδρά με το σύστημα ή τις προβλέψιμες περιοχές συμπεριφοράς του οδηγού» και ότι η κακή χρήση τέτοιων συστημάτων «δεν αποκλείει απαραίτητα ελάττωμα του συστήματος.“

Η Tesla αύξησε πρόσφατα, μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού, την τελική ταχύτητα των εκδόσεων Autopilot με «Tesla Vision» από 80 mph σε 85 mph—μια ταχύτητα με την οποία τα οχήματα ταξιδεύουν περίπου 125 πόδια ανά δευτερόλεπτο. Σύμφωνα με Αυτοκίνητο και Οδηγόςχρειάζονται 172 πόδια για να φρενάρει ένα Model 3 Long Range από τα 70 mph.

Αυτή η κίνηση κάνει το σύστημα Autopilot ένα βήμα πιο κοντά σε μια ανάκληση που πιθανότατα θα επιλυόταν με μια over-the-air ενημέρωση. Αυτό που μπορεί να σημαίνει μια ανάκληση για το σύστημα είναι μια νέα περιοχή όχι μόνο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά πιθανώς για ενημερώσεις over-the-air. Θα μπορούσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να περιορίσει τα είδη των δρόμων ή τα σενάρια όπου επιτρέπεται η λειτουργία Autopilot; Ενημερώστε μας στα σχόλιά σας παρακάτω.

Schreibe einen Kommentar