Το Tesla Model Y, το Model 3 είναι τα πιο αμερικανικά οχήματα, σύμφωνα με ετήσια μελέτη

0
Το Tesla Model Y, το Model 3 είναι τα πιο αμερικανικά οχήματα, σύμφωνα με ετήσια μελέτη

Τα οχήματα της Tesla κατέλαβαν τέσσερις από τις έξι πρώτες θέσεις στον αμερικανικό δείκτη του 2022, από το Cars.com.

Το Tesla Model Y και το Model 3 πήραν τις δύο πρώτες θέσεις, καθώς όλα αυτά τα μοντέλα για τις ΗΠΑ κατασκευάζονται είτε στην Καλιφόρνια είτε στο Τέξας. Το Corsair που κατασκευάστηκε στο Κεντάκι, το οποίο προσφέρεται σε ένα plug-in υβριδικό Corsair Grand Touring, κατατάχθηκε στην τρίτη θέση. Το Honda Passport, κατασκευασμένο στην Αλαμπάμα, κατέλαβε την τέταρτη θέση. Και τότε τα Model X και Model S που κατασκευάστηκαν στην Καλιφόρνια πήραν την πέμπτη και έκτη θέση.

2021 Lincoln Corsair Grand Touring plug-in υβριδικό

2021 Lincoln Corsair Grand Touring plug-in υβριδικό

Ο ετήσιος δείκτης, μια επαναλαμβανόμενη μελέτη που στρογγυλοποιεί μια σειρά ετήσιων δεδομένων, περιλαμβάνει περισσότερα από τα δεδομένα του ομοσπονδιακού νόμου για την επισήμανση αυτοκινήτων της Αμερικής (AALA) — αν και αυτό είναι μια αρχή.

Σύμφωνα με την AALA, οι αυτοκινητοβιομηχανίες υποχρεούνται ήδη να αναφέρουν μια σειρά πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού των ανταλλακτικών των ΗΠΑ και του Καναδά, ανά αξία και τη χώρα προέλευσης του κινητήρα και των κιβωτίων ταχυτήτων, με βάση τα ανταλλακτικά και την εργασία. Αλλά ο υπολογισμός AALA δεν αντιπροσωπεύει πλήρως την εργασία που απαιτείται στην τελική συναρμολόγηση.

Η Cars.com εξετάζει όλα αυτά τα στοιχεία, συν αυτή την εργασία, όλα σύμφωνα με τους δικούς της υπολογισμούς. Για το τελευταίο, παίρνει το εργατικό δυναμικό κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ σε σχέση με τον αριθμό των αυτοκινήτων που κατασκευάζει, συνδυάζοντας στυλ αμαξώματος αλλά διαχωρίζοντας τα κινητήρια σύνολα.

Ο όμιλος αναφέρει τις Jaguar και Land Rover, McLaren, Mazda και Ferrari ως εταιρείες που για το έτος μοντέλου 2022 έχουν μηδενική αμερικανική συναρμολόγηση, ενώ η Lotus, η Polestar και η Volvo (όλα της Geely) είχαν λιγότερο από το 6% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ στην Αμερική. .

2022 Polestar 3

2022 Polestar 3

Υπάρχουν και κάποιες εκπλήξεις. Οι συνεργάτες της Συμμαχίας Infiniti, Mitsubishi και Nissan, μαζί με τη Honda Motor Co. (Honda και Acura) πούλησαν και οι δύο υψηλότερο ποσοστό οχημάτων κατασκευασμένων στην Αμερική από την GM.

Εξαιρούνται τα οχήματα στόλου και εκείνα που πρόκειται να διακοπούν μετά το τρέχον έτος μοντέλου, καθώς και οι κατασκευαστές που κατασκευάζουν λιγότερα από 1.000 οχήματα σε ένα δεδομένο έτος μοντέλου. Σημειώνει επίσης ότι δεδομένου ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν δεδομένα AALA για οχήματα με μεικτό βάρος άνω των 8.500 λιβρών, αυτά δεν περιλαμβάνονται στη λίστα. Ναι, αυτό σημαίνει εσείς, GMC Hummer EV, μαζί με πολλά pickup βαρέως τύπου και φορτηγά πλήρους μεγέθους.

2022 GMC Hummer EV Έκδοση 1

2022 GMC Hummer EV Έκδοση 1

Δεν είναι ούτε ο μόνος ετήσιος δείκτης που υπολογίζει τέτοια πράγματα. Το Kogod Made In America Auto Index δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην τοποθεσία των κεντρικών γραφείων μιας εταιρείας, τη θέση της Ε&Α, το εργατικό της αποτύπωμα και άλλα στοιχεία. Η Tesla πήρε την πρώτη θέση και για την τελευταία έκδοση αυτού.

Schreibe einen Kommentar