Το Toyota Compact Cruiser EV δείχνει ότι τα ηλεκτρικά εκτός δρόμου δεν χρειάζεται να είναι τόσο τεράστια

0
Το Toyota Compact Cruiser EV δείχνει ότι τα ηλεκτρικά εκτός δρόμου δεν χρειάζεται να είναι τόσο τεράστια

Τα ηλεκτρικά off-roaders που αποκαλύφθηκαν για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι στιγμής ήταν τεράστια, αλλά η φιλοσοφία Toyota Compact Cruiser EV δείχνει ότι αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει.

Αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 μαζί με μια σειρά από άλλα πρωτότυπα Toyota EV, το Compact Cruiser EV μόλις κέρδισε το Βραβείο Σχεδιασμού Αυτοκινήτου 2022 για πρωτότυπα οχήματα—ένα από τα πιο διάσημα βραβεία για τη βιομηχανία—και έτσι ώθησε την Toyota να δημοσιεύσει λίγο περισσότερο φόντο για αυτό. μικρό ηλεκτρικό SUV.

Έννοια Toyota Compact Cruise EV

Έννοια Toyota Compact Cruise EV

Όπως καλύψαμε την εποχή της αποκάλυψής του, το Compact Cruiser EV εμφανίζεται από ορισμένες απόψεις ως μια ηλεκτρική αναβίωση του FJ Cruiser — σίγουρα κάτι καλό, κατά την εκτίμησή μας.

Το Compact Cruiser EV έχει κάποιες από τις ίδιες αναλογίες με το Toyota Land Cruiser της σειράς FJ40 που ενέπνευσε το FJ Cruiser, ένα ρετρό μοντέλο από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 που διέθετε σύστημα μετάδοσης κίνησης εσωτερικής καύσης. Το FJ40 ήταν αρκετά συμπαγές για τα σύγχρονα πρότυπα και η ψηλή, όρθια οροφή του Compact Cruiser EV και η χαμηλή, επιμήκης κουκούλα απηχούν το χαρακτηριστικό προφίλ του.

Η Toyota δεν έχει επιβεβαιώσει τα σχέδια παραγωγής για το Compact Cruiser EV, αλλά έχει πει ότι σχεδιάζει να λανσάρει 30 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030. Το Compact Cruiser EV έχει ένα από τα δώδεκα ηλεκτρικά πρωτότυπα που παρουσίασε η Toyota όταν ανακοίνωσε αυτόν τον στόχο, προεπισκόπηση των δυνατοτήτων για αυτούς μελλοντικά μοντέλα.

Έννοια Toyota Compact Cruise EV

Έννοια Toyota Compact Cruise EV

Ένα SUV παραγωγής αυτού του μεγέθους θα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία σε μονοπάτια εκτός δρόμου από τα Rivian R1T και GMC Hummer EV, τα οποία είναι και τα δύο αρκετά μεγάλα. Ωστόσο, ο Rivian έχει προτείνει ότι ένα μικρότερο μοντέλο που επηρεάζεται από αυτοκίνητα ράλι μπορεί να εμφανιστεί στα μέσα της δεκαετίας.

Για την Toyota, ένα συμπαγές ηλεκτρικό off-roader έχει επίσης πολύ νόημα να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως το Ford Bronco Sport με ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης που κανείς άλλος δεν προσφέρει ακόμη.

Στο μεταξύ, το Toyota RAV4 Prime plug-in hybrid είναι επίσης, εκπληκτικά, μια καλή πλατφόρμα για την επίδειξη της ηλεκτρικής πρόωσης εκτός δρόμου. Τα πήγε εξαιρετικά καλά σε μια σύντομη, αλλά πολύ προκλητική διαδρομή εκτός δρόμου που το δοκιμάσαμε το 2021.

Schreibe einen Kommentar