Υψηλής απόδοσης mpg Hyundai Ioniq plug-in και υβριδικές εκδόσεις καταργούνται, καθώς το Ioniq γίνεται αποκλειστικά EV

0
Υψηλής απόδοσης mpg Hyundai Ioniq plug-in και υβριδικές εκδόσεις καταργούνται, καθώς το Ioniq γίνεται αποκλειστικά EV

Με την παραγωγή να τελειώνει στη Νότια Κορέα τον Ιούλιο, οι υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις του hatchback Hyundai Ioniq θα διακοπούν σύντομα, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα η Hyundai Motor Company.

Στις ΗΠΑ, το Hyundai Ioniq Electric σταμάτησε μετά το έτος μοντέλου 2021. Ενώ το υβριδικό και το plug-in υβριδικό παρέμειναν διαθέσιμα για το μοντέλο του 2022, φαίνεται ότι έχουν αποσυρθεί από τους ιστότοπους παραγγελιών και έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από όλο το απόθεμα των αντιπροσώπων.

Παρά την ευρύτερη κυκλοφορία, η Hyundai Motor America αρνήθηκε να επιβεβαιώσει Αναφορές Green Car ότι αυτά τα μοντέλα δεν θα επανέλθουν για το 2023 και μπορεί να είναι ακόμα δυνατό να παρέχουμε μια σύντομη πορεία ανά έτος μοντέλου με οχήματα που έχουν ήδη κατασκευαστεί, στα κανάλια διανομής.

Παρουσιάστηκε για το έτος μοντέλου 2017 ως αντίπαλος του Toyota Prius, το hatchback Ioniq δεν πρέπει να συγχέεται με το Ioniq 5, το πρώτο μοντέλο σε μια νέα υπο-μάρκα EV. Η διάλυση του hatchback Ioniq θα βοηθήσει στην εξάλειψη της σύγχυσης με αυτήν την υπο-μάρκα, η οποία σύντομα θα αυξηθεί και θα περιλαμβάνει το sedan Ioniq 6 και το SUV Ioniq 7.

Hyundai Ioniq Plug-In Hybrid 2022

Hyundai Ioniq Plug-In Hybrid 2022

Η Hyundai ισχυρίζεται ότι το Ioniq hatchback ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που διατίθεται με τρία διαφορετικά ηλεκτροκίνητα κινητήρια σύνολα. Η σειρά Honda Clarity θα ήταν άλλη. Το Clarity παρουσιάστηκε με plug-in υβριδικά, ηλεκτρικά συστήματα μπαταρίας και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, αλλά η Honda σταδιακά μείωσε τη σειρά στην έκδοση μόνο με κυψέλες καυσίμου.

Η Hyundai πέτυχε εντυπωσιακά επίπεδα απόδοσης σε όλη τη σειρά Ioniq. Το υβριδικό Ioniq Blue ήταν ένα από τα πιο οικονομικά μοντέλα που διατίθενται στην αγορά των ΗΠΑ για το έτος μοντέλου 2022 με βαθμολογία EPA 59 mpg συνδυαστικά (58 mpg πόλη, 60 mpg αυτοκινητόδρομος).

Το Ioniq Electric ξεχώριζε επίσης για την απόδοση, και καθαρά από τους αριθμούς πήγαινε πιο μακριά ανά kwh από το Ioniq 5. Και το Ioniq Electric ήταν παλαιότερα ένα από τα ηλεκτρικά ηλεκτρικά με τη χαμηλότερη τιμή που ήταν διαθέσιμα στις ΗΠΑ πριν από τη διακοπή του στο τέλος του το έτος μοντέλου 2021 για το αμερικανικό Hyundai μείωσε την τιμή του Kona Electric για να το αντισταθμίσει.

2022 Hyundai Ioniq Hybrid

2022 Hyundai Ioniq Hybrid

Το Ioniq 5 και το Kona Electric γεμίζουν αποτελεσματικά τον χώρο που αφήνει το Ioniq Electric. Αν και λιγότερο αποδοτικά από το καταργημένο hatchback, και τα δύο προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία.

Στο υβριδικό μπροστινό μέρος, το Elantra Hybrid sedan αντικαθιστά ως επί το πλείστον την καταπακτή Ioniq Hybrid και έχει βελτιωμένη ικανότητα οδήγησης. Εν τω μεταξύ, η στρατηγική της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν να αντικαταστήσει τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα με crossover SUV. Το Ioniq Plug-In Hybrid hatch και το Sonata Plug-In Hybrid sedan μπορεί να έχουν εξαφανιστεί, αλλά τα crossover Tucson και Santa Fe έχουν πλέον παραλλαγές plug-in.

Schreibe einen Kommentar