2023 Το Honda HR-V είναι ένα υβριδικό σύστημα μακριά από το μεγαλείο

11
2023 Το Honda HR-V είναι ένα υβριδικό σύστημα μακριά από το μεγαλείο

Σε αυτήν την εποχή της βενζίνης 6,00$ το γαλόνι, η οδήγηση του Honda HR-V του 2023 την περασμένη εβδομάδα έφερε αντικρουόμενα συναισθήματα σχετικά με το πού πιστεύουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες οι προτεραιότητες για τους αγοραστές της μαζικής αγοράς με περιορισμένο προϋπολογισμό.

Όπως αναφέρω σήμερα σε α πλήρης ανασκόπηση του HR-V πάνω στο Η σύνδεση αυτοκινήτου, Η Honda έχει ένα πολύ καλό όχημα—μόνο ένα που, στα 27 mpg σε συνδυασμό με τετρακίνηση, δεν είναι οικονομικό για το μέγεθός του, σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα.

Είτε σε σχέση με το μεγαλύτερο Honda CR-V του 2022 είτε το απερχόμενο Honda HR-V του 2022, το HR-V του 2023 παρουσιάζει οικονομία καυσίμου κατά 2 mpg σε όλη τη γκάμα, έναντι οποιουδήποτε μοντέλου. Και αυτό αν προσπαθήσετε να αγνοήσετε το εξαιρετικό CR-V Hybrid των 38 mpg.

Υπάρχουν τόσα πολλά να αγαπήσεις. Είναι σωστό μέγεθος, εκλεπτυσμένο και καλά εξοπλισμένο εσωτερικά, με την καλύτερη άνεση καθισμάτων στην κατηγορία του. Έχει διαθέσιμη τετρακίνηση και οδηγεί και χειρίζεται καλύτερα από τα περισσότερα μοντέλα με τα οποία θα μπορούσατε να το συγκρίνετε. Απλώς έχει λάθος σύστημα μετάδοσης κίνησης.

2023 Honda HR-V

2023 Honda HR-V

Πρώτα απ ‚όλα, φτάνει στο σημείο της σημερινής αγοράς, ολισθαίνοντας σε ένα „χαμένο τμήμα“ που καταλαμβανόταν από συμπαγή SUV όπως το CR-V (προ του 2017) πριν ξεκινήσει ο τελευταίος γύρος „segment creep“ και όλα έγιναν μεγαλύτερα. .

Αυτό σημαίνει ότι το HR-V μεγαλώνει επίσης – κατά περίπου εννέα ίντσες σε μήκος σε σύγκριση με το προηγούμενο υποσυμπαγές μοντέλο. Η διαμόρφωση Magic Seat που προσφέρεται από το απερχόμενο HR-V, η οποία σας επέτρεπε να προσαρμόζετε εύκολα τον μεγάλο σκύλο σας ή το ψηλό φυτό σε γλάστρες, έχει εξαφανιστεί, χάρη σε μια καμπίνα που αποτελεί την επιτομή γιατί οι άνθρωποι στρέφονται στα crossover τα τελευταία χρόνια.

Με το επερχόμενο Honda CR-V του 2023 λόγω μεγέθους και πάλι μισό βήμα, το μέγεθος του HR-V είναι απολύτως επαρκές—και όχι πολύ μεγάλο. Το κάθισμα βγάζει τη δική του μαγεία. Με έξυπνα κοψίματα θυρών και ψηλή γραμμή οροφής, όσοι έχουν ύψος πάνω από έξι πόδια μπορούν να κάθονται το ένα πίσω από το άλλο. τέσσερις ενήλικες θα χωρέσουν άνετα. Ακόμη και η θέση οδήγησης το κάνει σωστά: Κάθεσαι λίγο ψηλότερα από ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν κάθεσαι γελοία ψηλά—σε το αυτοκίνητο, όχι επί όπως μερικά SUV. Και εκτιμώ τα διακριτικά στιλιστικά νεύματα στο Honda E, ενσωματωμένα στο γύρο του hatchback.

2023 Honda HR-V

2023 Honda HR-V

Η τιμή του είναι κλοπιμαία. Σε αυτήν την εποχή πληθωριστικών αυξήσεων τιμών και προσαυξήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού, ξεκινά από λιγότερο από 25.000 $, που κυμαίνονται σε λίγο πάνω από 30.000 $ για την πλήρως εξοπλισμένη έκδοση EX-L που περιλαμβάνει moonroof, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού, δερμάτινες επενδύσεις, μεγαλύτερη οθόνη ψυχαγωγίας. και ασύρματη συμβατότητα smartphone.

Και όμως δεν είναι τόσο καλό για το φυσικό αέριο – γι‘ αυτό δεν είναι ένα μοντέλο που μπορούμε να αναθεωρήσουμε αντικειμενικά εδώ στο Αναφορές Green Car. Οι τετρακίνητες εκδόσεις του Honda HR-V βαθμολογούνται σε 27 mpg συνδυαστικά (25 mpg πόλη, 30 αυτοκινητόδρομος), ενώ οι εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς επιτυγχάνουν 28 mpg συνδυαστικά (26/32).

Από ό,τι είδα σε ένα παράδειγμα τετρακίνησης, το HR-V ξεπερνά λίγο τις αξιολογήσεις EPA του στον πραγματικό κόσμο. Σε μια διαδρομή περιήγησης 200 μιλίων σε ποικίλο έδαφος, κυρίως στα 45-65 mph, αλλά με ένα σύντομο τρέξιμο πέρα ​​από τα 70 mph, είδα πολύ κοντά στα 30 mpg.

Θα ήταν πιο συγχωρεμένο αν το HR-V παρείχε ζωηρές, εμπνευσμένες επιδόσεις με αυτό, αλλά δεν είναι. Ο 2,0-λίτρων inline-4 αποδίδει 158 ίππους και 138 lb-ft ροπής, και τραγουδάει γλυκά, αλλά παλεύει πέρα ​​δώθε με το CVT. Η λειτουργία Sport βοηθά, αλλά όπως λένε, τα χιλιόμετρα σας μπορεί να διαφέρουν.

2023 Honda HR-V

2023 Honda HR-V

2023 Honda HR-V

2023 Honda HR-V

2023 Honda HR-V

2023 Honda HR-V

Όλα αυτά θα ήταν πολύ καλύτερα με το υβριδικό σύστημα της Honda—τόσο σε οδηγική συμπεριφορά όσο και σε απόδοση. Το HR-V φαίνεται περισσότερο αστικό όχημα. Για κάποιον που προορίζεται για περισσότερα στάσιμα, ειδικά για έναν τόσο βαρύ, το να μην εκμεταλλευτεί την ηλεκτροδότηση θα ήταν χαμένη ευκαιρία.

Φαίνεται ότι η Honda μπορεί να πειράζει τον υπόλοιπο κόσμο με αυτήν την ιδέα πολύ νωρίτερα. Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος παίρνει ένα διαφορετικό HR-V, το οποίο είναι υβριδικό, το νέο HR-V της Αμερικής ονομάζεται ZR-V παγκοσμίως. Και περιέργως, η Honda αποκάλυψε ένα ZR-V για την Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας ότι σε αυτήν την αγορά θα είναι ένα μόνο υβριδικό μοντέλο.

Όπως εξήγησε η Honda, έπρεπε να δώσουν στο HR-V μια πιο πολυτελή εμφάνιση, διατηρώντας παράλληλα έναν προϋπολογισμό, σημειώνοντας ότι το απερχόμενο HR-V εκτείνεται σε μεγάλη γκάμα και ήταν δημοφιλές στους «ώριμους αγοραστές που αναζητούν κάτι λογικό». Με τους Ευρωπαίους να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για είδη όπως η τεχνολογία και οι επιλογές κινητήρων υψηλής ποιότητας, η Honda άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να μην το δούμε αυτό για τις ΗΠΑ — τουλάχιστον όχι αμέσως.

Η μάρκα έχει μεγάλα σχέδια για το υβριδικό της σύστημα. σχεδιάζει να αυξήσει τις πωλήσεις υβριδικών σε περισσότερο από το 50% του όγκου των πωλήσεων τόσο με τα μοντέλα επόμενης γενιάς CR-V όσο και με τα μοντέλα Accord.

2023 Honda HR-V

2023 Honda HR-V

2023 Honda HR-V

2023 Honda HR-V

2023 Honda HR-V

2023 Honda HR-V

Η Honda αρνήθηκε να σχολιάσει εάν υπάρχει στα σκαριά ένα HR-V Hybrid για τις ΗΠΑ, αλλά θα ήταν εκεί που θα έκανε κλικ όλη η μαγεία του προϊόντος που οδήγησα. Εάν μια έκδοση με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς επρόκειτο να πετύχει 40 mpg αντί για 27 ή 28, δεν θα ήταν απλώς καλύτερη οδήγηση, αλλά θα εξοικονομούσε πολλές εκατοντάδες δολάρια ετησίως σε εισπράξεις φυσικού αερίου – μερικές χιλιάδες δολάρια ανοδική πώληση για το υβριδικό που , φαίνεται, θα ανταπέδωσε πολύ γρήγορα στους πελάτες.

Σε βάση στόλου, η Honda παράγει ένα σύνολο οχημάτων με την υψηλότερη οικονομία καυσίμου και τις χαμηλότερες εκπομπές CO2, συλλογικά, από οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία πλήρους γραμμής, σύμφωνα με τις ετήσιες αξιολογήσεις της EPA. Αλλά σε αυτήν την κατηγορία, διαμορφώνεται μεταξύ των χειρότερων για αποτελεσματικότητα.

Το Toyota Corolla Cross Hybrid, το οποίο ακολουθεί ένα ψηλότερο σχήμα που μοιάζει με SUV, πρόκειται να επιτύχει συνδυαστικά 37 mpg, λέει η Toyota, και αυτό θα είναι ένα μοντέλο όγκου, πιθανότατα να προσγειωθεί περίπου στα 30.000 $.

2023 Honda HR-V

2023 Honda HR-V

Εάν η Honda προσέφερε ένα HR-V Hybrid, θα ήταν καλύτερο από αυτό—και μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα μοντέλα στην αγορά για μικρές οικογένειες που χρειάζονται την ευελιξία ενός crossover, θέλουν να προσέχουν τον προϋπολογισμό καυσίμων τους και δεν μπορούν συνδέω.

Μέχρι τότε, ρίξε μια ματιά στους αριθμούς στο αυτοκόλλητο του παραθύρου.

Schreibe einen Kommentar