2023 Το Lexus RZ 450e κατευθύνεται για την Κίνα και μια θέση στις ΗΠΑ

3
2023 Το Lexus RZ 450e κατευθύνεται για την Κίνα και μια θέση στις ΗΠΑ

Το Lexus RZ 450e του 2023 δεν είναι και δεν ήταν σχεδιασμένο για την αγορά των ΗΠΑ.

Αντίθετα, είπε ο επικεφαλής μηχανικός της Lexus, Takashi Wantanabe Αναφορές Green Carτο RZ 450e «αναπτύχθηκε κυρίως με γνώμονα την Κίνα»—κάτι που εξηγεί την αυτονομία του, που εκτιμάται ότι είναι 225 μίλια με τους τυπικούς τροχούς 18 ιντσών ή περίπου 200 μίλια με τους προαιρετικούς τροχούς 20 ιντσών.

Αυτό δεν είναι ασήμαντο για την κινεζική αγορά, σημείωσε ο Watanabe. Ωστόσο, όποιος περιμένει ότι η RZ του 2023 θα ανταγωνιστεί τα μοντέλα όπως η Tesla ή ακόμα και το Genesis GV60, το Kia EV6 ή το Hyundai Ioniq 5, μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφορετικές πρώτες προκαταλήψεις.

Τούτου λεχθέντος, η RZ έχει κάποια τεχνολογία που ξεχωρίζει – πολλές από αυτές, συμπεριλαμβανομένου ενός yoke – και η Lexus προσκεκλημένη GCR στη Βαρκελώνη, Ισπανία, για να οδηγήσει μερικά πρωτότυπα RZ στην πίστα αγώνων Parcmotor Castelloli για να μάθετε για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής αγοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας με προορισμό τις ΗΠΑ και να γνωρίσετε το σύστημα steer-by-wire.

Αποδεικνύεται ότι ίσως ο ζυγός δεν είναι αστείο.

2023 Lexus RZ 450e

2023 Lexus RZ 450e

Εξετάζοντας τις προδιαγραφές

Δεν μπορέσαμε να πάρουμε πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα ή την εμβέλεια του RZ, καθώς οι δοκιμές μας σε δύο πρωτότυπα περιορίστηκαν σε μερικούς γύρους σε μια πίστα αγώνων και σε μια διαδρομή χειρισμού σε χώρο στάθμευσης.

Κάθε RZ διαθέτει μπαταρία 71,4 kwh του BZ4X με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, με κυψέλες Panasonic. Τα μοντέλα BZ4X με τετρακίνηση έχουν ένα ελαφρώς μεγαλύτερο πακέτο 72,8 kwh με στοιχεία CATL, αλλά ο Wantanabe είπε GCR Τα κύτταρα Panasonic προσφέρουν καλύτερη απόδοση.

Το Lexus είναι πιο ισχυρό από το Toyota παρόλο που έχει το ίδιο υλικό (μέχρι τους μετατροπείς) με έναν ισχυρότερο κινητήρα 150 kw μπροστά και τον ίδιο κινητήρα 80 kw πίσω. Η συνολική ισχύς του συστήματος εκτιμάται στους 313 ίππους, αν και είναι παγκόσμιος αριθμός και οι τελικές προδιαγραφές ΗΠΑ δεν έχουν οριστεί ακόμα.

2023 Lexus RZ 450e

2023 Lexus RZ 450e

Ο Wantanabe είπε ότι η ηλεκτρική αρχιτεκτονική 400 volt RZ’S είναι ικανή για γρήγορη φόρτιση με ρυθμό έως και 150 kw. Η γρήγορη φόρτιση λέγεται ότι μεταφέρει την μπαταρία από 0% σε 80% κατάσταση φόρτισης σε 30 λεπτά. Όλα τα στοιχεία χρέωσης λέγεται ότι είναι παγκόσμια και οι εκπρόσωποι της Lexus στις ΗΠΑ δεν σχολίασαν τις προδιαγραφές των ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή.

Ενώ υπάρχουν τέσσερα επίπεδα πέδησης με αναγέννηση στο RZ, τα συστήματα δεν ήταν πλήρως συνδεδεμένα με τα πρωτότυπα που υπήρχαν. Η πέδηση με ανάκτηση θα προέρχεται μόνο από την ανύψωση του γκαζιού και το σύστημα πέδησης βασίζεται μόνο στην τριβή. Δεν θα υπάρχει λειτουργία οδήγησης με ένα πεντάλ σύμφωνα με τον Wantanabe, καθώς φιλοσοφικά η εταιρεία θέλει να διατηρήσει τη λειτουργία του πεντάλ του φρένου και του γκαζιού πλήρως χωρισμένα.

Τα RZ θα έχουν τέσσερις λειτουργίες οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Normal, Sport, Eco και Range. Τα δύο πρώτα είναι αυτό που περιμένει κανείς, αλλά η λειτουργία Eco και Range θα προκαλέσει σύγχυση για πολλούς. Η λειτουργία Eco θα αλλάξει μόνο τα βοηθητικά συστήματα, όπως ο έλεγχος του κλίματος. Η λειτουργία Range θα κάνει επίσης αλλαγές στο σύστημα μετάδοσης κίνησης για να εξαγάγει τη μέγιστη εμβέλεια από τη μπαταρία. Καμία λειτουργία δεν ενεργοποιήθηκε ούτε λειτουργούσε στα δύο πρωτότυπα RZ που δοκιμάστηκαν.

2023 Lexus RZ 450e

2023 Lexus RZ 450e

Πώς κινείται το RZ;

Το RZ οδηγεί και κάθεται, σαν μια διασταύρωση ανάμεσα σε ένα βαρύ NX και RX. Συνολικά, το RZ είναι πιο κοντά σε μέγεθος με το RX, με μεταξόνιο που είναι λίγο περισσότερο από 6 ίντσες μεγαλύτερο από το NX και συνολικό μήκος που είναι σχεδόν 6 ίντσες μεγαλύτερο. Αλλά ο οδηγός κάθεται 2,1 ίντσες χαμηλότερα στο RZ από ότι στο NX. Η ορατότητα προς τα εμπρός στο RZ είναι καλύτερη από το NX χάρη σε μια κουκούλα που βρίσκεται σχεδόν 2 ίντσες χαμηλότερα.

Η ανάρτηση ήταν μαλακή και το αμάξωμα ήταν άφθονο στις στροφές. Τα δύο πρωτότυπα κινούνταν σε τροχούς 20 ιντσών τυλιγμένους με ελαστικά SUV Euro Michelin Pilot Sport 4, τα οποία πιθανότατα δεν είναι προδιαγραφών παραγωγής ή ΗΠΑ. Αλλά η πρόσφυση στις γωνίες ήταν εκπληκτικά καλή.

Οι αλλαγές κάτω από το δέρμα στο RC από το αδερφάκι του Toyota BZ4X περιλαμβάνουν επιπλέον σκληρότητα της κολόνας του τιμονιού, δομικά σημεία μπροστά και πίσω και αναβαθμισμένα στηρίγματα μπροστινού ψυγείου. Η γεωμετρία της ανάρτησης προέρχεται από το Toyota, αλλά τα αμορτισέρ αντικαταστάθηκαν και τα ελατήρια έχουν αναθεωρημένο τόνο.

2023 Lexus RZ 450e

2023 Lexus RZ 450e

Ο επικεφαλής σχεδιασμού και μάρκετινγκ προϊόντων για τη Lexus Europe Bart Eelen είπε στο GCR ότι το σύστημα κίνησης είναι σχεδιασμένο για υποστροφή και για να πιέζει στις στροφές μέχρι να πιεστεί σκληρά για υπερστροφή. Ο διαχωρισμός ισχύος είναι προεπιλεγμένος σε διαίρεση 60:40, αλλά είναι ικανός να διαιρέσει έως και 0:100 στη λειτουργία Εύρος για να εξοικονομήσει κάθε κομμάτι της απόδοσης. Στην πίστα μας είπαν στις στροφές ότι έχει από προεπιλογή ένα split 75:25 και μπορεί να αλλάξει σε ένα split 20:80. Σε κάθε στροφή υψηλής ταχύτητας, το RZ πίεζε και υποτιμούσε —όπως θα έπρεπε— αν και με προσπάθεια κατάφερα να αποκτήσω τη δύναμη για να αλλάξω ταχύτητα με περισσότερη μετάβαση προς τα πίσω, τελικά.

Τα αυτοκίνητα είχαν ήδη περάσει το πρώτο μισό της ημέρας χτυπώντας τους δημοσιογράφους στην πίστα και τη στιγμή που γλίστρησα πίσω από το τιμόνι βρίσκονταν στον τρίτο γύρο τους. Τα πακέτα μπαταριών είχαν μόλις φορτιστεί γρήγορα σε περίπου 50% (δεν υπάρχει ρύθμιση προετοιμασίας για την μπαταρία) και πιθανότατα δεν ήταν στη μέγιστη απόδοση τους.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες πιθανότατα συνέβαλαν στην αίσθηση ότι το RZ απλά δεν είναι τόσο γρήγορο όσο αναμενόταν για τους περισσότερους από 300 ίππους. Ακόμη και από τα 0 έως τα 30 μίλια/ώρα, το RZ ένιωθε κάπως ανυπόφορο. Η Lexus δεν θα αποκάλυπτε 0 έως 60 mph φορές και θα ήμουν διστακτικός με βάση την εμπειρία και τις συνθήκες μου να υποθέσω.

2023 Lexus RZ 450e

2023 Lexus RZ 450e

Ελέφαντας στο δωμάτιο: Ναι, ο ζυγός είναι πραγματικός

Το Lexus RZ θα προσφέρει ζυγό αντί για τιμόνι, ως μέρος ενός συστήματος steer-by-wire. Αλλά δεν θα λέγεται ζυγός. Οι εκπρόσωποι της Lexus στις ΗΠΑ είπαν ότι δεν έχει επιλεγεί τελικός όρος και το χρονοδιάγραμμα για το χαρακτηριστικό δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Σε αντίθεση με το yoke setup του Tesla, το οποίο απλώς χτυπά έναν ζυγό στη θέση ενός τιμονιού (που είναι μια τρομερή και απλοϊκή ιδέα), το σύστημα Lexus χρησιμοποιεί μια νέα σχεδίαση steer-by-wire χωρίς μηχανική σύνδεση με τους τροχούς. Η αναλογία του τιμονιού είναι απείρως μεταβλητή και απαιτεί μόνο 150 μοίρες περιστροφής κλειδώματος προς κλείδωμα.

Εν συντομία, είναι εντυπωσιακό και μικτή τσάντα.

2023 Lexus RZ 450e

2023 Lexus RZ 450e

Σε υψηλότερες ταχύτητες το σύστημα έχει πιο αργή αναλογία, αν και εξακολουθεί να μεταβάλλεται, και σε χαμηλότερες ταχύτητες στάθμευσης η αναλογία γίνεται πολύ πιο γρήγορη. Η αναλογία δεν μεταβάλλεται πολύ στις στροφές ή όταν εφαρμόζονται οι εισαγωγές διεύθυνσης.

Σε υψηλότερες ταχύτητες, με τοποθέτηση χεριών στο 9 και 3 στο ζυγό και μια αναλογία που αισθάνθηκε περισσότερο αγωνιστικό αυτοκίνητο από αυτοκίνητο δρόμου, ο ζυγός ένιωθε σαν στο σπίτι.

2023 Lexus RZ 450e

2023 Lexus RZ 450e

Αλλά σε πιο αργές ταχύτητες, η ρύθμιση steer-by-wire και yoke είναι πιο εσφαλμένη. Η αναλογία σε χαμηλότερες ταχύτητες αυξάνεται δραματικά με γρήγορες αντιδράσεις που είναι γραμμικές, αλλά μόνο λίγοι γύροι δεν μας έδωσαν αρκετό για να είμαστε πραγματικά άνετοι με τη ρύθμιση και την ταχύτερη αναλογία. Ήταν επίσης περίεργο να απαιτούνται δύο χέρια που δεν μετακινούνται ποτέ από τη θέση διεύθυνσης 9 και 3 για να περιηγηθείτε σε μια απότομη γωνία.

Το σύστημα είναι επίσης ξεκάθαρα σε στάδιο ανάπτυξης και αντιμετώπισα ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα όπου στο πλήρες κλείδωμα με μέτριο γκάζι ενώ περνούσα σε μια γωνία, ο ζυγός θα συσπούσε σαν να στέλνονταν μικτά σήματα. Ο μηχανικός της Lexus, Masayoshi Kobayashi, είπε ότι το λογισμικό του συστήματος είναι ακόμα υπό επεξεργασία. Αυτή ήταν μια ακραία κατάσταση που πιθανότατα θα προκλήθηκε μόνο κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού ή μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ανυπομονούμε να πάρουμε περισσότερο χρόνο με το yoke και να το δοκιμάσουμε σε ορισμένες πραγματικές καταστάσεις μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξη.

2023 Lexus RZ 450e

2023 Lexus RZ 450e

Πώς είναι το RZ;

Το εξωτερικό στυλ απηχεί τη φιλοσοφία LF-Z Electrified από το 2021, με ένα αδιάκοσμο πάνελ σε σχήμα ατράκτου μάσκας που εφαρμόζει η Lexus στα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης και μια σκοτεινή οροφή.

2023 Lexus RZ 450e

2023 Lexus RZ 450e

Το εσωτερικό του RZ μοιάζει πολύ με ένα NX. Το κομβικό σημείο, εκτός από το ζυγό όταν είναι εξοπλισμένο, είναι ένα σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 14,0 ιντσών που στρέφεται προς τον οδηγό. Τα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με ζυγό έχουν ένα σύμπλεγμα μετρητών που βρίσκεται πιο μακριά από τον οδηγό και είναι τοποθετημένο 1,5 ίντσα ψηλότερα από το τυπικό ψηφιακό σύμπλεγμα. Στα 5 πόδια-10 ίντσες μπόρεσα να καθίσω άνετα πίσω από τον εαυτό μου και ο χώρος αποσκευών έμοιαζε με αυτόν των 27,7 κυβικών ποδιών που βρέθηκαν στο Toyota BZ4X.

Το RZ θα είναι το πρώτο προϊόν Lexus χωρίς το σύστημα υποβοήθησης οδηγού hands-free της αυτοκινητοβιομηχανίας Team Mate (που είναι μόνο προσφέρεται στο LS 500h) για να διαθέτει σύστημα παρακολούθησης της προσοχής του οδηγού. Οι κάμερες υπερύθρων είναι ενσωματωμένες όμορφα στην κολόνα του τιμονιού, πολύ καλύτερες από το Super Cruise Nub της GM και ακόμη πιο λεπτές από τη ρύθμιση Blue Cruise της Ford. Σε αντίθεση με σχεδόν όλα τα άλλα συστήματα στην αγορά, οι κάμερες θα παρακολουθούν τα μάτια του οδηγού ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από το αν το σύστημα ελέγχου ταχύτητας είναι ενεργό και εάν για οποιονδήποτε λόγο ο οδηγός δεν προσέχει το δρόμο με τα μάτια του, και αρνούνται ή δεν μπορούν να δώσουν προσοχή όταν σας ζητηθεί, το σύστημα θα επιβραδύνει το αυτοκίνητο μέχρι να σταματήσει τελείως, θα θέσει τους κινδύνους και θα καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για βοήθεια.

2023 Lexus RZ 450e

2023 Lexus RZ 450e

Πότε φτάνει το RZ στις ΗΠΑ;

Με την παραγωγή να ξεκινήσει τον Νοέμβριο, οι κρατήσεις στις ΗΠΑ θα ανοίξουν στις 7 Νοεμβρίου. Οι εκπρόσωποι της Lexus δήλωσαν ότι οι λάτρεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα έχουν κάτι να είναι ιδιαίτερα ευγνώμονες για φέτος καθώς οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν την Ημέρα των Ευχαριστιών, στις 24 Νοεμβρίου. Η τιμή δεν έχει καθοριστεί, αλλά εκπρόσωποι της Lexus είπε ότι το RZ θα κοστίζει περισσότερο από το αντίστοιχο της πλατφόρμας, το Toyota BZ4X του 2023, το οποίο κοστίζει 43.215 $.

Οι εκπρόσωποι της Lexus στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι το RZ θα πωλείται σε εθνικό επίπεδο από την πρώτη μέρα. Και ο στόχος είναι να έχει κάθε αντιπροσωπεία πιστοποιημένη για το σέρβις του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν όλοι οι αντιπρόσωποι θα έχουν ρυθμιστεί για να εξυπηρετούν το RZ από την πρώτη μέρα.

Το πρώτο έτος παραγωγής RX έχει προγραμματιστεί για 4.000 RZ να φτάσουν στην αγορά των ΗΠΑ. Αλλά όταν πιέστηκαν, τα στελέχη σημείωσαν ότι τα σχέδια προβλέπουν την κατασκευή 2.700 RZ τον μήνα παγκοσμίως, με τα μισά να πηγαίνουν στην Κίνα, την Ευρώπη να λαμβάνουν περίπου 600 και τις ΗΠΑ να λαμβάνουν περίπου 400 έως 500 μονάδες το μήνα μόλις αυξηθεί η παραγωγή. Αυτό θα ισοδυναμούσε με περίπου 4.800 έως 6.000 RZ στις ΗΠΑ το χρόνο.

Για σύγκριση, αυτό είναι ένα μικρό κλάσμα των επιπέδων πωλήσεων για το Lexus NX ή RX ή για το Tesla Model Y. Προορίζεται το RZ να είναι κάτι περισσότερο από μια συμβολική προσφορά για τις ΗΠΑ; Ούτε ο ζυγός δεν μας έχει οδηγήσει ακόμη σε μια απάντηση.

Η Lexus πλήρωσε αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο και γεύματα Αναφορές Green Car θα μπορούσε να πάει στη Βαρκελώνη για να οδηγήσει πρωτότυπα RZ και να σας φέρει αυτή την αναφορά από πρώτο χέρι.

Schreibe einen Kommentar