3,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών EV, 45 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη

0
3,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών EV, 45 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη

Το Υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών (DOE) ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα νέα χρηματοδότηση από τον Δικομματικό Νόμο για τις Υποδομές του Προέδρου Μπάιντεν για την εγχώρια παραγωγή και ανάπτυξη μπαταριών EV.

Το DOE ανακοίνωσε τη Δευτέρα 3,16 δισεκατομμύρια δολάρια για την εγχώρια αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών. Μέρος των άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει ορίσει ο νόμος για τις υποδομές για την παραγωγή μπαταριών, θα χρηματοδοτήσει νέες, μετασκευασμένες και διευρυμένες εγκαταστάσεις παραγωγής, επιδείξεις κατασκευής και ανακύκλωση μπαταριών, σύμφωνα με δελτίο τύπου της DOE.

Ξεχωριστά, το DOE έχει επίσης ορίσει χρηματοδότηση 60 εκατομμυρίων δολαρίων για τις λεγόμενες χρήσεις «δεύτερης ζωής» των μπαταριών μετά την απόσυρσή τους από τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων.

Εργοστάσιο μπαταριών Mercedes-Benz

Εργοστάσιο μπαταριών Mercedes-Benz

Την Τρίτη, το DOE ακολούθησε αυτές τις ανακοινώσεις με μια πρόσθετη ανακοίνωση χρηματοδότησης 45 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη μπαταριών. Ονομάζεται πρόγραμμα Electric Vehicles for American Low-Carbon Living (EVs4ALL), και θα διαχειρίζεται μέσω του Advanced Research Projects Agency-Energy (ARPA-E) του Υπουργείου Ενέργειας.

Το EVs4ALL θα επικεντρωθεί σε τρεις τομείς – γρήγορη φόρτιση, αυξημένη απόδοση και βελτιωμένη ανθεκτικότητα – ανέφερε η DOE.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει να επεκτείνει την εγχώρια παραγωγή μπαταριών ως μέρος του στόχου να γίνουν τα μισά από όλα τα νέα οχήματα που πωλούνται στις ΗΠΑ ηλεκτρικά έως το 2030. Ο Μπάιντεν έχει επίσης στραφεί στον νόμο παραγωγής αμυντικής παραγωγής για ορισμένα από τα υλικά που χρειάζονται για την παραγωγή μπαταριών.

Εργοστάσιο μπαταριών Mercedes-Benz Alabama

Εργοστάσιο μπαταριών Mercedes-Benz Alabama

Το νομοσχέδιο Build Back Better θα περιείχε περισσότερα μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας, ωστόσο αυτό έχει σταματήσει στο Κογκρέσο, κυρίως λόγω της έλλειψης υποστήριξης από τον γερουσιαστή της Δυτικής Βιρτζίνια Joe Manchin.

Αλλά οι ειδικοί συνεντεύξεις από Οι Νιου Γιορκ Ταιμς σημείωσε ότι, ακόμη και αν η παραγωγή αυξηθεί στην Πολιτεία, οι περισσότερες πρώτες ύλες μπαταριών εξακολουθούν να προέρχονται από άλλες χώρες. Το κοβάλτιο είναι μια πρώτη ύλη που θα διατηρήσει το κόστος των μπαταριών των EV σε υψηλά επίπεδα για κάποιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με αναλύσεις.

Το DOE το 2021 επεσήμανε την προσιτή τιμή των EV σε συμφωνία με τη βενζίνη όταν οι τιμές των μπαταριών έφτασαν τα 60 $/kwh σε επίπεδο κυψέλης. Αλλά λόγω του αυξημένου κόστους των πρώτων υλών, αυτό φαίνεται πλέον πολύ πιο απρόσιτο.

Schreibe einen Kommentar